Bestaat er een app waarin je bij kunt houden hoelang je geen boeken hebt gekocht en wat je hiermee hebt bespaard? Je weet wel, net zo iets als dat er voor rokers bestaat? Ik heb deze app namelijk nodig. In augustus kocht ik drie nieuwe boeken, dus het valt nog mee, maar ik heb de afgelopen maanden echt te veel gekocht. Deze maand koop ik geen boeken, of ja, die afspraak heb ik met mezelf gemaakt. Of dat gaat lukken is een ander verhaal. Laten we eerst eens kijken naar de drie boeken die ik vorige maand heb gekocht.

Door het licht – Erik Jan Harmens

Deze nieuwe roman van Harmens las het in een dag uit. Van deze aankoop heb ik alles behalve spijt. Mijn recensie vind je hier.

In Door het licht spreekt een man tot zijn geliefde, zijn vrienden en zijn vader, tot overleden dichters en de lezer, over hoe hij ooit leefde in het donker en nu moet wennen aan leven in het licht. In dat licht komen prikkels en gevoelens vol binnen. Alles lijkt weldadig, toch is er ook een blijvend verlangen naar verdoving. Liedjes brengen verlossing, maar tergen ‘m ook.
Door het licht is een verslag over het halveren van een dubbelleven. Een liefdevolle zoektocht naar verbinding, naar wat echt is en wat niet.

Jamie kookt Italie – Jamie Oliver

Ik houd van de Italiaanse keuken en dus mocht dit boek niet in mijn kast ontbreken. Ik heb er al verschillende dingen uit gemaakt en het is simpel en lekker. Mijn bespreking lees je hier.

Jamie Oliver keert met Jamie kookt Italië terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. Jamie kookt Italië bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd. Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken van veel thuiskoks.

Hippie – Paulo Coelho

Sinds ik te oud werd voor jeugdboeken lees ik de romans van Coelho, dus ook nieuwste boek mocht niet ontbreken in mijn kast.

De jonge Paulo wil schrijver worden en laat zijn haar groeien. Nadat hij tijdens de militaire dictatuur in Brazilië gearresteerd wordt op verdenking van terrorisme trekt hij, eenmaal vrijgelaten, de wijde wereld in op zoek naar vrijheid en de ultieme zin van het leven. Hij maakt een rondreis door Zuid-Amerika en gaat dan naar Europa om aan te spoelen in Amsterdam, waar hij in 1970 – de Nederlandse Summer of Love – op de Dam de Nederlandse Karla leert kennen. Met haar besluit hij op de Magic Bus richting Nepal te stappen. De reis is het begin van een onstuimige liefdesgeschiedenis en een periode die hen beiden diepgaand verandert en nieuwe waarden verschaft.

Welke boeken kocht jij deze maand?