Als lezer ken je het probleem: je wilt wat vaker een boek uit de kast trekken, jezelf toch eens wagen aan een ander genre en ook nog eens al die boeken die je laatst op het boekenfestijn hebt gescoord lezen. En hoe graag we het willen, toch komt het er niet altijd van. Bij mij niet in ieder geval. Tijdens de uren dat ik me bezig houd met studeren en het huishouden, en ondertussen ook nog wat sociale contacten onderhoud lijkt de stapel ongelezen boeken steeds groter te worden. Begin dit jaar stelde ik mezelf een aantal leesdoelen in de hoop dat ik wat vaker toe zou komen aan al die boeken die ik zo graag wil lezen. Nu is de grote vraag: lukt dit een beetje?

 

Hebban Reading Challenge

hrc

 

 

Als eerste besloot ik dat ik aan het einde van dit jaar vijftig boeken heb gelezen. Ik kan natuurlijk regelmatig op mijn blog tellen hoe ver ik ben, maar ik besloot om mee te doen aan de Hebban Reading Challenge. Ik geef op Hebban aan wanneer ik welk boek ik uit heb en vervolgens zie ik vanzelf of ik op schema lig ja of nee. Bovenstaande afbeelding verklapt het al een beetje: ik loop achter. Volgens de rekenmachine op mijn iPhone zou ik eind maart 12,5 boeken moeten hebben verslonden, terwijl ik er nog maar tien gelezen heb. De challenge is overduidelijk een uitdaging.

 

Overige doelen

Naast de HRC had ik zo ook nog mijn eigen ideetjes. Zo wilde ik meer van Nederlandse bodem lezen en wilde ik ook weer wat vaker een Italiaans boek erbij pakken. Dat eerste is gelukt! Ik las maar liefst vijf boeken van Nederlandse schrijvers. Volgens mij heb ik dat vorig jaar in totaal nog eens niet gehaald. Daarentegen is Anna het enige boek van een Italiaanse auteur dat ik dit jaar in mijn handen heb gehad.

Mijn andere twee doelen waren om iedere maand een feelgood boek te lezen en weer eens een thriller te lezen. Ik las laatst Bloedlink en die valt onder de categorie thriller. Ook ben ik gemiddeld gezien iedere maand op de romantische tour geweest: ik heb drie boeken in het feelgood genre gelezen!

 

 

Conclusie

Om met het slechte nieuws te beginnen: Ik lig een aantal boeken achter en ik heb minder Italiaanse literatuur gelezen dan ik eigenlijk wil. Voor de rest loopt alles van een leien dakje. Over de achterstand maak ik me overigens geen zorgen: ik ben binnenkort een weekje vrij. Er is altijd genoeg te doen als je eigenlijk niets hoeft te doen, maar ik ga tijd reserveren om mezelf op te sluiten met een boek. Heerlijk lui in bed als het regent of lekker in de tuin in het zonnetje. Stiekem hoop ik op dat laatste.

Lieve boeken, nog even geduld! Ik kom eraan!