Wat een mooie maand was maart! De zon liet zichzelf regelmatig zien, ik was jarig, het is boekenweek en er verschenen behoorlijk wat blogposts. Om jullie uit de droom te helpen: ik heb veel vooruit gewerkt en wat oude concepten aangepast, want ik zou niet weten hoe ik zo veel zou kunnen bloggen naast het afronden van een scriptie. Ik ben tenslotte ook maar een mens. In ieder geval is het de hoogste tijd om even terug te blikken op deze eerste lentemaand!

Social media-dieet, Kobo Plus en Wereldpoëziedag

Ik begon deze maand traditioneel met een Vers van de pers. De dag erna plaatste ik een blogpost die daartegenover niets met boeken te maken heeft, maar wel met mij: ik ben namelijk 40 dagen aan het vasten met social media. Na één week gaf ik een update van mijn eerste ervaringen en ook aan het einde zal ik jullie vertellen hoe het me is vergaan. Bol.com kwam begin deze maand met de mededeling dat ze samen met Kobo de “Netflix voor boeken” op de markt brengen en ik probeerde het voor jullie (en mezelf) uit. Het was ook nog eens internationale vrouwendag en daarom deelde ik vier boeken van schrijfsters die je moet lezen. Halverwege deze maand was ik jarig en dat vierde ik door middel van een win-actie. Jullie maakten kans op een blind date met een boek en gisteren verklapte ik welke boeken er in het inpakpapier zaten. Daarnaast was ik op zoek naar manuscripten, schreef ik iets over boeken die binnenkort op het witte doek verschijnen en deed ik mee aan Wereldpoëziedag.

Recensies: De geniale vriendin, Pauwl en Lefbek

Ik las vorige maand en deze maand genoeg om ook regelmatig een recensie te plaatsen. De eerste was mijn mening over het populaire boek De geniale vriendin van de geheimzinnige Elena Ferrante. Daarna was het de beurt aan Pauwl van één van mijn favoriete Nederlandse schrijvers Erik Jan Harmens. Het boek dat ik uitprobeerde voor Kobo Plus was Lefbek van Anke Laterveer en dan mag een recensie niet ontbreken. Vervolgens las ik Ki – Kracht van binnenuit van Hans Peter Roel, en de schrijfstijl viel nogal tegen. Als je iemand verliest die je niet kan verliezen van Ish Ait Hamou stond al lang op mijn lijstje dus het werd de hoogste tijd om deze novelle te lezen. Als ik zo terugblik dan stond deze maand een beetje in het teken van personages met psychische en psychiatrische problemen, maar dat vind ik dan ook erg interessant.

De boekenweek

Het leek me leuk om in de boekenweek iedere dag een blogpost online te zetten en dat deed ik dan ook. Zo deelde ik mijn favoriete boeken met betrekking tot het thema van dit jaar en schreef ik een recensie over het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven van Herman Koch. Het ging niet alleen over de boekenweek, maar ik zette ook  op een rijtje hoeveel ik al voor mijn reading challenge had gelezen, ik tikte een stukje over de grootste uitdaging van dit jaar en ik schreef weer eens iets over de bibliotheek. Ook voor de komende twee dagen staat er al iets ingepland. Zo kom ik de boekenweek wel door!

Top 3

Iedere maand kijk ik wat jullie favorieten waren. Deze maand is dit de top 3:

  1. Win een blind date met een boek!
  2. Veertig dagen vasten: social media
  3. Kobo Plus: yay or nay?

April

Wat betreft bezoekersaantallen was deze maand mijn beste maand ooit. Ik ben daar erg dankbaar voor, maar in april ga ik niet zo veel online zetten als in maart. Ik ga sowieso verder in Het achtste leven dus dat betekent dat ik minder recensies ga schrijven. Helemaal stil zal het hier niet worden, want ik heb inspiratie genoeg om de komende maanden mee te vullen.