Dat was-ie dan alweer, de eerste maand van 2017. Echt anders dan andere maanden was januari niet, want er verschenen gewoon weer recensies en andere blogposts, en ook jullie kwamen hier weer regelmatig langs om nieuwe dingen te lezen. Tijd om even terug te blikken!

Recensies

De eerste recensie van dit jaar was van het tegenvallende The Girl on the Train dat ik in december las. Het eerste boek van 2017 was mijn kerstcadeau Godin, held van Gustaaf Peek. Een goede roman, maar naar mijn smaak iets te veel seks. Daarna las ik een boek dat al erg lang op mijn verlanglijstje stond: La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer. Ook Gij nu van Griet op de Beeck wilde ik al een tijdje lezen en daar kwam ik deze maand eindelijk aan toe.

Maar ik schreef meer

Ik begon de maand met een Vers van de pers waarin ik boeken vermeld waar ik naar uitkijk. De dag erna liet ik jullie weten dat ik dit jaar een aantal dingen op mijn blog wil veranderen. In januari bracht ik al snel een bezoekje aan de bibliotheek een daar deed ik natuurlijk verslag van. Het leek me weer eens leuk om een tag in te vullen en dat deed ik. Ook kreeg ik opeens het idee om iedere vakantie een klassieker te lezen, maar ondertussen kreeg ik wel een leesdip om vervolgens een soort dagboekje online te zetten over wat ik zoal doe op een dag als ik niet lees. De laatste week van januari is poëzieweek en daarom gaf ik een kort leescollege over poëzie.

Top 3

Aan het einde van de maand kijk ik altijd naar de bezoekersaantallen en stel ik aan de hand hiervan een top 3 samen. Deze maand lazen jullie vooral dit:

  1. Biebpraat: ik leende weer eens een stapel
  2. Godin, held – Gustaaf Peek
  3. Nieuw jaar, nieuwe plannen!

Februari

Ik wil volgende maand naast de vaste blogposts en recensies ook wat andere dingen aan mijn blog doen. Zo wil ik eindelijk eens mijn recensiebeleid afmaken, zodat ik wat makkelijker recensie-exemplaren aan kan vragen en is mijn bio ook toe aan vervanging. Recensies die je kunt verwachten zijn die van Billie en Seb van Ivo Victoria, Heart of Darkness van Joseph Conrad en De celliste van Portofino van Alyson Richman.

Tot volgende maand!