Vorige maand was ik wild enthousiast over alle romans die uit zouden komen. Deze maand ben ik iets minder enthousiast, maar dat betekent niet dat er geen leuke boeken verschijnen in oktober! Dit zijn mijn vier favorieten!

Lily en de octopus – Stephen Rowley

Stephen Rowley is een naam die mij niets zegt. Toch viel mijn oog op dit verhaal toen ik op zoek ging naar nog te verschijnen boeken. Het verhaal draait namelijk niet om een relatie tussen personen, maar om de liefde die de mens kan voelen voor een hond. Dat is toch weer eens iets anders dan het gemiddelde verhaal, al gaan ze bijna allemaal alsnog over liefde.

lily-en-de-octopusLily is de twaalfjarige teckel van Ted Flask, een eenzame veertiger
die na zijn zoveelste mislukte relatie al zijn liefde en aandacht liever
aan zijn trouwe metgezel besteedt. Lily en Ted zijn de beste vrienden,
ze kijken samen televisie en spelen oneindig veel spelletjes.
Maar als er op een dag een kwaadaardig gezwel te zien is op de kop
van Lily stort Ted volledig in. De liefde van Lily is onvoorwaardelijk,
en Ted heeft geen idee hoe hij zonder haar verder kan leven.
Hij besluit terug te vechten, maar hoe bestrijd je iets wat misschien
wel sterker is dan liefde?
Lily en de octopus is een onvergetelijk boek over de vriendschap tussen een man en zijn hond, en over de angst om afscheid te moeten nemen van een geliefde.

Een jaar lang JA – Shonda Rhimes

Shonda Rhimes is de vrouw achter series als Grey’s Anatomy,
Scandal en How to Get Away with Murder. Ik heb al deze series niet gezien, maar haar eigen verhaal spreekt me aan. Ook ik ben angstig aangelegd en daardoor ben ik erg benieuwd naar wat een jaar ‘ja’ zeggen Rhimes heeft opgeleverd.

een-jaar-lang-jaShonda Rhimes is de machtigste vrouw in Hollywood. Haar bejubelde series Grey’s Anatomy, Scandal en How to Get Away with Murder worden wereldwijd door miljoenen mensen bekeken. Maar verrassend genoeg is Shonda zeer introvert en heeft ze vaak last van paniekaanvallen.
Ondanks al haar succes is ze extreem angstig als ze een interview of een speech moet houden. Het allerliefst blijft ze thuis, bij haar kinderen. Als ze op een dag zelfs een diner met president Obama wil afzeggen besluit ze het roer om te gooien. Ze moet van zichzelf een jaar lang JA zeggen tegen alles wat haar angstig maakt.
Een jaar lang JA is een intiem, eerlijk en grappig verslag van een verrassend jaar waarin Shonda Rhimes eindelijk vol van het leven durft te genieten, en ze inspireert de lezer om dat ook te doen.

Jojo Moyes – Dans met mij

Jojo Moyes is één van mijn favoriete tranentrekker-schrijfsters. Ik ben een vrouw en ik heb het soms gewoon nodig om iets te lezen waarbij ik in tranen uit kan barsten. Ondanks dat ik het huilmoment in Voor jou tegen vond vallen, ben ik toch erg benieuwd naar haar nieuwste roman Dans met mij.

dans-met-mijJojo Moyes, auteur van de bestseller ‘Voor jou’ (verfilmd als ‘Me Before You’ met in de hoofdrollen Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games) schreef met ‘Dans met mij’ opnieuw een prachtige en ontroerende roman.

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.

Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

Crash – Ellen Lina

Begin dit jaar las ik Sky van Ellen Lina. Ik kan het niet anders omschrijven dan een indrukwekkend verhaal met een goede spanningsboog en dat doet me verlangen naar meer. Crash klinkt als een nog spannender verhaal. Ik ben er erg nieuwsgierig naar!

crash ‘(…) Het vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Italiana crashte op 28 juli dit jaar bij het Italiaanse berg na een defect in het hydraulische systeem. Een noodlanding werd ingezet, maar deze verliep uiterst tragisch. Bij de crash kwamen 143 mensen om het leven, waaronder de voltallige bemanning en vier Nederlanders: twee vrouwen, een man en een baby. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen bevonden zich twee Nederlanders.’
Ontmoet Anna Kranenburg. Eenendertig jaar, eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar en werkzaam op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende.
Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte?
Wees gewaarschuwd … Brace for impact.

 

Dit zijn de boeken waar ik naar uitkijk deze maand. Op welk boek kan jij niet wachten?