Iedere maand schrijf ik een stukje over boeken die binnenkort uitkomen. Ik behandel de boeken die mij nieuwsgierig maken en die ik graag een plekje in mijn boekenkast geef. Vorige maand waren dat er best veel, maar deze keer zijn er niet zo veel boeken die mijn hart sneller laten kloppen.

 

Gefeliciteerd, Leonard Peacock – Matthew Quick

gefeliciteerd, leonard peacockDeze schrijver schreef al eerder Silver Linings Playbook, in het Nederlands vertaald als Maak me gek! Ik heb zelf alleen de film gezien, maar die viel goed genoeg in de smaak om eens kennis te gaan maken met een boek van deze auteur. Grote kans dat dit boek Gefeliciteerd, Leonard Peacock wordt, want het verhaal klinkt heftig.

“Leonard Peacock wordt vandaag achttien. Ouder zal hij niet worden. Vandaag is de dag waarop hij zichzelf van het leven zal beroven met het oude pistool van zijn grootvader.

Maar eerst heeft hij nog een missie te volbrengen. Hij wil de vier belangrijkste mensen in zijn leven een cadeau geven, zodat ze weten dat het niet hun schuld is dat hij er straks niet meer is. En hij moet degene vermoorden die zijn leven tot een hel heeft gemaakt: zijn vroegere beste vriend.

Een geraffineerde psychologische thriller over het leven en de onmogelijke keuzes waar dat leven je soms voor stelt.”

(bron: Lemniscaat)

Toen ik jou ontmoette – Cecelia Ahern

toen ik jou ontmoetteCecelia Ahern is één van mijn favoriete feelgood-schrijfsters. Ze schreef onder andere PS: I love you. Voor wie dit boek nog nooit heeft gelezen: het is mooier en beter dan de film. De looks van Gerard Butler denken we er dan maar even bij. Ook haar boek dat deze maand verschijnt spreekt me aan en zal op de verschijningsdatum op mijn e-reader staan.

“Het jaar waarin alles veranderde.
Het jaar waarin ik mijn thuis vond.
Het jaar dat ik jou ontmoette.
Op het moment dat Jasmine haar baan verliest, lijkt haar wereld in te storten. Gewend aan een leven waarin haar werk en haar geliefde zus haar volledig in beslag nemen, valt ze met haar plotselinge vrijheid in een zwart gat.
Maar haar ontslag opent nieuwe deuren. In haar jaar als werkloze leert ze meer over zichzelf dan ze ooit had kunnen bedenken – en meer over anderen dan ze ooit had durven dromen. Soms dient vriendschap zich aan op de meest onverwachte momenten.”

(Bron: Prometheus)

 

De wreedheid – Nicola Lagioia

lagoiaEigenlijk weet ik niet of ik dit boek wel wil lezen. Ik begon ooit in zijn roman Breng alles terug naar huis en ik vond het voor een boek te poëtisch. Toch sleepte zijn nieuwe boek een belangrijke literaire prijs in Italië binnen en dat maakt me toch nieuwsgierig. Of ik het er mee eens ben zullen we vervolgens vanzelf zien.

“In een warme voorjaarsnacht loopt een jonge vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als ze een paar uur later levenloos bij een parkeergarage wordt gevonden, komt aan het licht wie ze is: Clara Salvemini, de oudste dochter van de invloedrijkste aannemer ter plaatse, die zichzelf wijsmaakt dat hij alles voor zijn kinderen doet maar uiteindelijk alles en iedereen kapotmaakt.
Alle betrokkenen zeggen dat het zelfmoord is, maar klopt dat wel? Wat had Clara te maken met de zaken van haar vader? En kan haar band met haar broers en zusje – met name met Michele, de schuwe, labiele, opstandige halfbroer – bij haar dood een beslissende rol hebben gespeeld?
Tegen de achtergrond van de rijke buitenwijken in Bari ensceneert Nicola Lagioia met zijn oorspronkelijke beeldentaal het drama van een gezin dat tussen overdaad en ondergang balanceert. Zijn suggestieve stijl zuigt de lezer een labyrint in van emoties, geheimen en onthullingen: een confrontatie met verbijsterende wreedheid.”

(bron: Bol.com)

 

Dit waren de drie boeken die mijn aandacht trokken. Naar welk boek kijk jij uit?