Wat ben ik blij dat oktober voorbij is. Tjee, wat een dramamaand is het geweest. Wie mij op social media volgt heeft er misschien het één en ander van meegekregen, voor de rest vat ik het hieronder samen. Ik ben in ieder geval blij dat het november is, want dat voelt toch een beetje als een nieuw begin. Er staan namelijk genoeg leuke dingen op de planning deze herfstmaand, zowel  privé als op boekengebied, dus ik heb genoeg om naar uit te kijken.

Wat was er aan de hand?

Mijn gezondheid liet me een aantal weken in de steek. Ik liep al weken te snotteren toen het omsloeg naar een bijholteontsteking. Een week lang kon ik alleen maar liggen. Ondertussen had ik ook nog een uitslag op mijn huid die maar niet wilde verdwijnen, maar ik had niet echt de energie om naar de huisarts te gaan. Toen de ontsteking over was, heb ik alsnog een zalfje gekregen. Het leek alsof ik mijn normale leven weer op kon pakken, maar helaas. Mijn verstandskies besloot in het weekend af te breken en de tandarts trok het kreng er de maandag erna meteen uit. Fijn dat het allemaal snel kon worden opgelost, maar dat betekende wel wéér pijn aan mijn hoofd.

Wanneer ik me niet fit voel, is lezen helaas geen optie, dus dat stond op een lager pitje. Ik had ook allemaal wilde ideeën voor mijn blog (want inspiratie komt altijd wanneer je er niets mee kunt) en ik heb dan ook vooral liggen balen de afgelopen weken. Maar goed, laten we hopen dat ik me vanaf nu weer fris en fruitig mag voelen.

Mijn favorieten van oktober

Boeken

Er vallen niet veel boeken te tippen, maar ik las er uiteindelijk toch twee. Van beide boeken heb ik genoten en de recensies verschijnen deze maand op Hoofdstuk 12. Bij deze alvast een tipje van de sluier: ik las Ginevra van Simone van der Vlught en Gras van Koen Strobbe.

Films

Op de momenten dat ik wat energie had, lukte het me wel om tv te kijken. Daarnaast keek mijn vriend enorm uit naar het cowboyspel Red Dead Redemption II en keken we in de avond regelmatig een western. Mijn favorieten waren klassieker For a Few Dollars More en de nieuwere film The Hatefull Eight. Daarnaast keek ik mijn favoriet aller tijden weer eens: Forrest Gump.

Ik kijk uit naar november

Waarom? Het wordt een maand vol leuke dingen. Zo heb ik sinds een aantal dagen het nieuwe boek van Paolo Giordano in handen en daar heb ik jaren naar uitgekeken. Komende zaterdag ga ik naar Crossing Border Festival om de schrijver in actie te zien. Zin in!

Crossing Border Festival

Ik noemde het festival net al, maar we beginnen de maand goed met Crossing Border. Mocht je komend weekend nog niets te doen hebben kijk dan eens naar het hele programma en wie weet kijk je op je vrije dagen naar bijvoorbeeld Murat Isik, Aminatta Forna, Sandro Veronesi, Simone Atangana Bekono, Alfred Birney, Charlotte Mutsaers, Tommy Wieringa of Eva Meijer.

Boeken

Als ik klaar ben met De hemel verslinden verslinden (oké, te slechte grap), wil ik eigenlijk weer eens wat oudere boeken uit mijn kast lezen. Mijn kast puilt namelijk nog altijd uit. Mocht ik toch toe zijn aan iets nieuws, dan waag ik mee hoogstwaarschijnlijk aan het nieuwe boek van Chantal van Gastel. Ik ben dol op haar chicklits en haar nieuwe roman sluit aan op de feestdagen. Het lijkt me heerlijk om zo alvast in de stemming te komen.

Daarnaast ben ik sinds het begin van de Bullet Journal Methode, toen je nog geen hele kunstwerken van de pagina’s hoefde te maken, een groot fan van dit systeem. Ryder Carroll, de bedenker van deze methode, brengt een boek uit over journallen (dat is tegenwoordig een werkwoord, toch?) en ik ben benieuwd of ik er nog iets van kan leren. 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Mijn moeder heeft me ooit moeten overtuigen om de Harry Potter boeken te lezen. Ik ben doodsbang voor spinnen en op één van de boeken staat een spin, dus daar waagde ik me echt niet aan. Ik weet niet hoe, maar uiteindelijk ben ik de serie toch gaan lezen en daarna nog eens gaan herlezen. Het zijn misschien wel de fijnste boeken die ik ooit in handen heb gehad. Gelukkig kunnen we blijven genieten van J.K. Rowlings werk en verschijnt deze maand een nieuwe film van haar hand. Ik duik rond die tijd zeker de bioscoop in.

 

 

Ik vermaak me deze maand wel. Waar kijken jullie naar uit?