Het was genieten, het was zweten, het was ijsjes eten, het was uitkijken naar regen, want wat een tropische maand hebben we achter de rug! De zonaanbidder hoefde Nederland niet uit, maar voor velen was de hitte geen pretje. Ik ben een gigantische koukleum en ik heb het deze maand niet vaak koud gehad, dus mij hoor niet klagen. Of ook augustus extreem zomers wordt, moeten we nog gaan ervaren, maar ik weet wel dat er mooie boeken gaan verschijnen en de maand van de klassieker komt eraan. Je leest het allemaal in deze blogpost.

Boeken waar ik naar uitkijk

Ik wil eigenlijk meer boeken lezen die al een tijdje in mijn kast staan te verstoffen, maar dat gaat deze maand lastig worden. Er komen namelijk een aantal boeken uit die ik liever vandaag dan morgen lees. Zo verschijnt in augustus het nieuwste boek van Erik Jan Harmens met de titel Door het licht. Harmens liet zijn hoofdpersonage in zijn bestseller Hallo muur tegen een muur praten. In zijn nieuwste boekt spreekt het personage tot zijn geliefde, zijn vrienden, zijn vader en zijn lezers, over hoe hij ooit leefde in het donker en nu moet wennen aan leven in het licht. Hopelijk raakt Door het licht mij net zo erg als Hallo muur een paar jaar geleden deed.

Daarnaast ben ik weer eens toe aan een goede thriller en ik denk dat ik deze heb gevonden in Heimwee naar bloed van Dario Correnti. In dit spannende verhaal doen twee journalisten onderzoek naar een moordenaar in het noorden van Italië. Ze vermoeden dat ze te maken hebben met een copycat van een seriemoordenaar die zo’n 100 jaar geleden leefde. Een goede basis voor een typische thriller.

Als laatste kijk ik uit naar het nieuwe boek van Paulo Coelho. In Hippie vertelt de schrijver over zijn jonge zelf die in de zomer van 1970 de Magic Bus van Amsterdam naar Nepal neemt. Ik geniet al van Coelho’s boeken sinds ik een puberend meisje was. Hopelijk wordt dit weer zo’n inspirerend boek als al zijn andere romans.

 

De maand van de klassieker

Ik heb deze maand nog niet genoeg te lezen, want Sandra organiseert in augustus de maand van de klassieker. Ik begon dit jaar met het herlezen van Dante’s De Goddelijke Komedie, maar toen mijn oma overleed voelde ik opeens veel minder de behoefte om te lezen over de hel. De maand van de klassieker is een goed moment om dit meesterwerk weer op te pakken en mijn doel is om het eerste deel, Inferno, uit te lezen en te beginnen aan de louteringsberg. Mocht je deze maand ook een klassieker willen lezen, kijk dan vooral eens op Sandra’s blog!

 

Top 3 van juli

Gelezen boeken

  1. Probeer om te keren – Marijn Sikken (recensie verschijnt deze maand)
  2. De buitenjongen – Paolo Cognetti
  3. Nooit meer – Colleen Hoover

Gelezen blogposts op Hoofdstuk 12

  1. Vol van Maan – Sandra Bernart
  2. Mijn 25 mooiste boeken aller tijden
  3. Waarom ik ‘Waar is Bernadette’ niet uitlas

Dat was juli, op naar een mooi augustus!