Wanneer je door straten wandelt die je het idee geven dat je zo’n 400 jaar terug in de tijd bent, krijg je extra veel zin om boeken te kopen. Ik in ieder geval wel. In Brugge bezocht ik drie boekhandels en nam een mooie stapel boeken mee naar huis.

De eerste winkel die ik tegenkwam was de Standaard Boekhandel. Een winkel vol met boeken is nooit verkeerd, maar verder oogde het vooral heel…standaard. Ondanks dat vond ik er wel Varia van James Joyce. Na het lezen van Dubliners ben ik erg nieuwsgierig gebleven naar zijn andere werk en deze verzamelbundel leek mij een goed een begin voor meer Joyce. Na deze aankoop liepen we de straat uit en om de hoek zat, jawel, weer een boekhandel. Ik zou bijna emigreren voor het aantal boekhandels per vierkante kilometer. De Reyghere was meteen mijn favoriet vanwege de grote hoeveelheid poëzie en literatuur. Daarnaast was de winkel erg knus. Poëzie online kopen voelt voor mij altijd een beetje als een salade bij de McDonalds en dus nam ik de nieuwste bundel van Runa Svetlikova, Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden, mee.

Een dag later bedacht mijn vriend dat hij toch iets te lezen wilde hebben en bezochten we de Brugse Boekhandel. De winkel zag er leuk uit, maar er lagen niet echt boeken naar onze smaak. Hierdoor eindigden we wederom bij De Reyghere waar ik toen opeens een plank met Italiaanstalige literatuur vond. En daar stond-ie dan: de Italiaanse editie van De hemel verslinden. Veel te hoog natuurlijk voor mijn 1,63 meter, maar met wat hulp had ik Divorare il cielo in handen. Mijn vriend vond een Engelstalige horrorklassieker, waardoor we weer tevreden met een doosje bonbons naar onze Airbnb konden.

Welk boek heb jij als laatst gekocht?