Sinds ik vakantie heb en het weer niet altijd zomers is, duik ik regelmatig voor de tv. Kop thee erbij en je hebt een goede avond. Je moet er tenslotte zelf het beste van maken als het met bakken uit de lucht valt, niet waar? Ik heb de laatste tijd vooral boekverfilmingen gekeken (van boeken die ik wel en niet gelezen heb). Mocht de zon weer eens besluiten om niet te schijnen dan zijn dit mijn filmtips om toch even te kunnen genieten van je dag.

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween

de 100 jarige manLaat ik even met de deur in huis vallen dat ik dit boek nooit gelezen heb. Er zijn gewoon te veel boeken om te lezen en dan is een film soms best fijn. Je krijgt het verhaal namelijk mee, maar dan wel in minder tijd.

In deze verfilming klimt Allan op zijn honderdste verjaardag uit het raam en ontsnapt uit het bejaardentehuis. De oude man raakt al snel betrokken bij een misdaad en slaat met zijn inmiddels gemaakte vrienden op de vlucht. Ondertussen wordt er teruggeblikt op zijn jongere jaren waarin hij belangrijke momenten van de twintigste eeuw heeft meegemaakt.

Ik vond het een minder geloofwaardige versie van Forest Gump, maar wel heel leuk om te kijken. En, oh ja, de film staat gewoon Netflix!

P.S. I Love You

P.S. I love youHet boek vond ik honderd keer beter, maar ik heb deze film wel al ontelbare keren gezien. Als ik toe ben aan een lekkere jankfilm dan gaat P.S. I Love You aan met een reep Tony’s en zakdoekjes.

Het verhaal gaat over Holly en Gerry, een stel dat ondanks hun ruzies toch voor elkaar lijkt te zijn gemaakt. Dan komt Gerry te overlijden, maar hij stuurt Holly op een onverklaarbare manier iedere maand een brief. In deze brieven staat een taak die Holly uit moet voeren om over haar verdriet heen te komen.

Als dat niet romantisch en verdrietig tegelijkertijd is, dan weet ik het ook niet meer.

De eenzaamheid van de priemgetallen

De eenzaamheid van de priemgetallenHet boek waar deze film op is gebaseerd is mijn op één na favoriete boek. Een ander boek van schrijver Paolo Giordano staat namelijk op nummer één. Deze film is een mooie hervertelling van de gelijknamige roman die het verhaal vertelt van Mattia en Alice die beiden in hun kindertijd een traumatische ervaring hebben gehad. Deze twee buitenbeentjes ontmoeten elkaar op de middelbare en school en raken op bijzondere wijze met elkaar bevriend. Als ze volwassen zijn scheiden hun wegen tot Alice een bijzondere ontdekking denkt te doen.

De eenzaamheid van de priemgetallen kun je onder het genre filmhuisfilm plaatsen. Dit betekent dat je soms wel wat geduld nodig hebt. Mijn vriend weigert het overigens om deze film met mij te kijken: het verhaal is te zielig. Dat laatste zeg ik maar even als waarschuwing.