Als kind keek ik altijd uit naar december. De maand zat vol met cadeaus, gezelligheid, lekker eten en natuurlijk de kerstvakantie. Nu  ik volwassen ben, kan ik nog altijd genieten van het eten, familie en de presentjes, maar toch is er iets veranderd. Door de jaren heen is de twaalfde maand ook een moment van reflectie en dankbaarheid geworden. Je leert wanneer je ouder wordt dat het niet vanzelfsprekend is dat je met al je naasten kerst kunt vieren of dat er genoeg geld is om cadeaus te kopen. En daarnaast is het hét moment om terug te blikken op alles wat er is gebeurd dat jaar.

Boekenmensen zijn mooie mensen

Hoofdstuk 12 bestaat op 1 januari drie jaar, dus ik denk niet alleen veel na over 2018 in het algemeen, maar ook over mijn blog. Wat ik besefte is dat ik dankbaar ben voor wat ik de laatste jaren heb opgebouwd, maar bovenal ben ik blij onderdeel te mogen zijn van de (digitale) boekenwereld. Ik ben er tot nu toe alleen maar lieve en gepassioneerde mensen tegengekomen. In mijn ogen verdient iedereen die zich bezighoudt met boeken dan ook iets.

Ik wil jullie in het zonnetje zetten!

Daarom wordt december een bijzondere maand op mijn blog. Er komen uiteraard winacties, cadeautips en een lijstjes met mijn favoriete boeken van dit jaar online, maar daarnaast wil ik andere boekenliefhebbers in het zonnetje zetten. Het lijkt mij leuk om boekbloggers, Bookstagrammers, Booktubers, schrijvers, uitgevers en lezers te interviewen en de interviews vervolgens op Hoofdstuk 12 te plaatsen. Zou het niet mooi zijn om aan het einde van de maand een verzameling van boekenliefhebbers die vertellen over hun passie en favoriete boeken te hebben? Dat we een beeld hebben van mensen en hun liefde voor boeken? Ik zou daar in ieder geval erg blij van worden.

Zo doe je mee

Lijkt het je leuk om te vertellen waarom je van boeken houdt? Stuur dan een e-mail naar info@hoofdstuk12.nl. Ik stuur je vervolgens een lijst met interviewvragen toe. Je kunt de lijst uiterlijk zondag in je digitale brievenbus verwachten. Stuur je antwoorden uiterlijk 30 november terug, zodat ik ze in december als blogpost kan plaatsen. Mochten we in de buurt wonen en lijkt het je leuk om de vragen face-to-face te beantwoorden dan kan dat natuurlijk ook.

Ik kijk uit naar jullie reacties. Laten we er samen een mooie decembermaand van maken!