De zomer komt steeds dichterbij en we verlangen er allemaal naar om onze te koffers te pakken. De één zoekt het strand op, de ander de natuur en weer een ander gaat liever op citytrip. Wat je ook doet, een boek hoort er naar mijn mening bij. Daarom heb ik een aantal fijne boeken uitgezocht die een plekje in je koffer verdienen. Ik heb voor verschillende genres gekozen zodat er voor ieder wat wils is of zodat je met een koffer vol afwisseling op pad kunt.

 

Hoe ik talent voor het leven kreeg – Royaan Al Galidi

Hoe ik talent voor het leven kreegEen heftig boek over vluchteling Semmier Kariem. Ondanks het zware en actuele thema raad ik Hoe ik talent voor het leven kreeg toch aan voor tijdens je vrije dagen. Dit is een boek dat iedereen gelezen moet hebben om een kijkje te krijgen in het leven van een vluchteling.

Lees mijn recensie hier.

 

Schitterende ruïnes – Jess Walter

schitterende ruïnesDit is één van mijn favoriete romans. Jess Walter schreef een boek dat zowel dramatisch als romantisch is, maar bovenal gedetailleerd. Je waant je regelmatig in Italië, dus als je niet op vakantie gaat dan ben je met deze roman alsnog op reis.

Lees hier wat ik verder van Schitterende ruïnes vond.

 

De ijsmakers – Ernest van der Kwast

de ijsmakersEen verhaal over Italiaanse ijsmakers in Nederland. De oudste zoon besluit met de traditie te breken en zich op poëzie te richten. Een mooi verhaal over familiebanden en je eigen weg volgen met hongerig makende beschrijvingen van ijs. Wat wil je nog meer op een warme dag?

Mijn recensie vind je hier.


Leidraad voor een nobel leven – Ethan Hawke

leidraad voor een nobel levenEen vakantie is een goed moment om stil te staan bij je leven en alles op een rijtje te zetten. Dit boek helpt je een handje door de wijze lessen en is ook nog eens vermakelijk.

Lees hier wat ik van dit boek vond.


Finding it – Cora Carmack

finding itKelsey is zelf op reis in Europa en komt zichzelf hier, dankzij de knappe Hunt, tegen. Dit is een New Adult boek met thema’s waar niet snel over gesproken wordt, goede seksscènes, drama en romantiek. Perfect voor op het strand.

Lees hier waarom ik van dit boek genoot.

 

Anna – Niccolò Ammaniti

Anna AmmanitiEen wereld waarin volwassenen ziek worden en doodgaan. We volgen Anna op Sicilië waar zij na de dood van haar ouders voor haarzelf en haar broertje zorgt, maar dit is in een wereld met weinig eten en zonder stroom niet zonder gevaar.

Hier vind je mijn recensie van Anna.

 

Welk boek raad jij aan voor in de vakantie?