Een tijdje terug ging ik met vriendinnen naar Fifty Shades Darker. Ik heb de boeken nooit gelezen, want dat leek me tijdverspilling, maar een paar uur in de bioscoop met goed gezelschap vind ik niet erg. Al irriteerde ik me regelmatig aan Anastasia en vind ik Jamie Dornan knapper in The Fall. Maar dit is wel waarom ik naar boekverfilmingen ga: nieuwsgierigheid. Al is het dan nooit genoeg om het hele boek te lezen. Vandaag een aantal boekverfilmingen die dit jaar nog in de bioscopen gaan draaien. 

The Circle

Ik heb dit boek gelezen voor een vak op de universiteit. Het is eigenlijk een beangstigend verhaal over de grenzen van social media. Vanaf het moment dat ik wist dat The Circle op het witte doek zou verschijnen was ik erg benieuwd naar hoe ze het zouden verfilmen. Ik ga er binnenkort achter komen, want in mei draait deze film in de bioscopen met rollen van Emma Watson en Tom Hanks. Klinkt niet slecht, toch?

 

The dark tower

Ik sleep mijn vriend mee naar The Circle en dan sleept hij mij hoogstwaarschijnlijk mee naar deze film. De film is gebaseerd op een reeks van Stephen King. De rollen zijn weggelegd voor onder andere Matthew McConaughey en Idris Elba. Wat dat betreft zit deze film al goed.

 

The Dinner

Een verfilming van Het diner Van Herman Koch. Hij was er zelf niet tevreden over, maar de trailer ziet er toch best sfeervol uit en kan het nooit erg zijn om naar Richard Gere (al had hij mijn opa kunnen zijn) te staren, mocht de rest tegenvallen.

Ik vind de boekverfilmingen dit jaar een beetje tegenvallen. Misschien dat Wonder nog een mooie film wordt en verder wacht ik geduldig op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Al vraag ik me ook nog steeds af wanneer de verfilming van Beautiful Ruines uitkomt, want die wil ik echt zien.