Boeken die dit jaar in de bioscoop verschijnen

Een tijdje terug ging ik met vriendinnen naar Fifty Shades Darker. Ik heb de boeken nooit gelezen, want dat leek me tijdverspilling, maar een paar uur in de bioscoop met goed gezelschap vind ik niet erg. Al irriteerde ik me regelmatig aan Anastasia en vind ik Jamie Dornan knapper in The Fall. Maar dit is wel waarom ik naar boekverfilmingen ga: nieuwsgierigheid. Al is het dan nooit genoeg om het hele boek te lezen. Vandaag een aantal boekverfilmingen die dit jaar nog in de bioscopen gaan draaien. 

The Circle

Ik heb dit boek gelezen voor een vak op de universiteit. Het is eigenlijk een beangstigend verhaal over de grenzen van social media. Vanaf het moment dat ik wist dat The Circle op het witte doek zou verschijnen was ik erg benieuwd naar hoe ze het zouden verfilmen. Ik ga er binnenkort achter komen, want in mei draait deze film in de bioscopen met rollen van Emma Watson en Tom Hanks. Klinkt niet slecht, toch?

 

The dark tower

Ik sleep mijn vriend mee naar The Circle en dan sleept hij mij hoogstwaarschijnlijk mee naar deze film. De film is gebaseerd op een reeks van Stephen King. De rollen zijn weggelegd voor onder andere Matthew McConaughey en Idris Elba. Wat dat betreft zit deze film al goed.

 

The Dinner

Een verfilming van Het diner Van Herman Koch. Hij was er zelf niet tevreden over, maar de trailer ziet er toch best sfeervol uit en kan het nooit erg zijn om naar Richard Gere (al had hij mijn opa kunnen zijn) te staren, mocht de rest tegenvallen.

Ik vind de boekverfilmingen dit jaar een beetje tegenvallen. Misschien dat Wonder nog een mooie film wordt en verder wacht ik geduldig op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Al vraag ik me ook nog steeds af wanneer de verfilming van Beautiful Ruines uitkomt, want die wil ik echt zien.  

4 comments / Add your comment below

  1. Ik wil The Circle nog steeds zo graag lezen voordat ik de film kijk! Las vandaag ook dat Herman Koch The Dinner heel slecht vond, maar goed, ik ben toch wel benieuwd genoeg om tóch lekker te gaan kijken ;)

  2. Ik wil ze alle drie gaan zien. Ik heb de boeken nog niet gelezen. Meestal als ik eerst de film zie en dan pas het boek lees, vind ik de film nog wel oké. Als ik eerst het boek lees, creëer ik sowieso voor mezelf bepaalde verwachtingen en dan geraak ik teleurgesteld in de film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.