De bibliotheek: zo kom ik er maanden niet, zo kom ik er om de twee weken. Het is dat ik mezelf de eerste keer een budget had opgelegd en de tweede keer maar één tas had meegenomen, anders had ik stapels boeken meegenomen. De hoogste tijd om te vertellen wat ik in de bibliotheek heb uitgespookt en natuurlijk welke boeken ik heb meegenomen!

De nacht van de bibliotheek

Laatst was het de nacht van de bibliotheek. Dit betekende dat de bibliotheek tot in de nacht open was met activiteiten voor kinderen, lezingen en een hele boel meer. Ik ontdekte te laat dat er vanalles te doen was in de boekenhemel, dus ik baalde een beetje. Niet dat sushi eten en borrelen erg is (want dat had ik die avond dus al gepland staan), maar ik wilde toch heel graag even langs de bieb. Ik haalde na het eten van een overdosis sushi mijn gezelschap over om even naar de bibliotheek te gaan, zodat ik tussen de afgeschreven boeken kon snuffelen. De boeken waren één Euro per stuk. Ik had met mezelf afgesproken dat ik drie boeken mocht meenemen en gooide voor ik vertrok drie euromunten in mijn portemonnee. Zo gezegd, zo gedaan. Ik liep met drie boeken weg uit de nacht van de bibliotheek, maar ik was alleen wel een tas vergeten…

IMG_5534

Maar voor alles is een oplossing dus ik heb gewoon de boeken achterop mijn fiets gebonden en ben zo weer verder gegaan.

Voor wie nieuwsgierig is welke boeken achterop liggen: Gisèle van Susan Smit, Het leven van Pi van Yann Martel en Het leven van Dante door Giovanni Boccaccio.

Mijn andere biebbuit

Ik heb laatst Voor jou van Jojo Moyes gelezen. Ik vond Lou een leuk personage en was erg benieuwd hoe het haar verder af zou gaan. Dus besloot ik het boek bij de bibliotheek te reserveren. Ik wachtte een aantal dagen tot ik een berichtje kreeg van de bibliotheek en sprong op mijn fiets. Deze keer met tas. In de bibliotheek kon ik het niet laten om wat rond te snuffelen en nam nog twee andere boeken mee. Ik wilde graag wat ontspannend vakantie-leesvoer in huis halen. Niet alleen Een leven na jou belandde in mijn tas, maar ook Verkikkerd van Lisette Jonkman en Scapa van Ravelli mochten met mij mee naar huis.

Het lijkt erop dat ik me de komende weken niet ga vervelen. Er ligt in ieder geval een stapel boeken voor me klaar.