Als je een paar dagen in het buitenland bent, dan krijg je lang niet alles mee van wat er gaande is in Nederland. Ik in ieder geval niet. Terwijl ik Schotse heuvels beklom kon je in Nederland een gratis boek ophalen bij de bieb en dat nieuws had ik dus totaal gemist. Gelukkig heb ik een moeder die alles voor me bijhoudt en haalde ik een paar dagen later alsnog een gratis boek op bij de bibliotheek.

Nederland leest

Als je ook een boek op wilt halen bij de bibliotheek dan kun je op de website van Nederland leest jouw mening geven over het onderwerp democratie. Hierna krijg je een bevestigingsmail waarmee je bij de bibliotheek een keuze kunt maken uit één van deze drie boeken.

  • Heer van de vliegen van William Golding met voorwoord van Özkan Akyol
  • Liefde en schaduw van Isabelle Allende met voorwoord van Noraly Beyer en
  • Morten van Anna Levander met voorwoord van Gerdi Verbeet

nederland-leest

Eenmaal in de bieb koos ik voor Heer van de vliegen van William Golding, omdat ik al jaren nieuwsgierig ben naar dit boek, maar het nog nooit gelezen heb.

Ik leende ook nog wat boeken

Als ik in de bibliotheek ben dan kan ik het nooit laten om nog even tussen de boeken te snuffelen. Ik heb een waslijst aan boeken die ik nog wil lezen, maar ik kom vervolgens altijd terug met boeken die ik nog niet op mijn lijstje heb staan.

bieb-november

Deze keer nam ik Schittering van Margaret Mazzantini en Mr. Mercedes van Stephen King mee. Het laatste boek ging mee onder dwang van mijn vriend, die vond dat ik eens een King moest lezen. We zullen zien of ik net zo enthousiast word van dit boek als een groot deel van de lezende wereld, maar ik kan in ieder geval weer even vooruit!