3 boeken die ik dit jaar niet uitlas

Soms begin ik aan een boek en dan lees ik het niet uit. Dat kan honderd redenen hebben, maar ieder jaar heb ik zo’n stapeltje met boeken dat ik na een paar pagina’s aan de kant heb gelegd. Ook in 2017 waren er een aantal romans waarvan ik de laatste pagina niet haalde.

Verstrengeling – Simona Sparaco

Ik keek écht uit naar deze roman. Het zou namelijk een aanrader zijn voor de liefhebbers van De eenzaamheid van de priemgetallen. Laat ik nu net zo’n liefhebber zijn. Zodoende begon ik vol enthousiasme aan dit boek, maar ik vond het teveel op een poging tot een andere versie van de eerder genoemde bestseller lijken. Vooral de schrijfstijl voelde af en toe geforceerd. Hierdoor las Verstrengeling al snel niet meer zo lekker en heb ik het aan de kant gelegd. Ik ga me zeker nog eens wagen aan deze roman, maar dan moet ik mijn kennis over De eenzaamheid van de priemgetallen los kunnen laten. En aangezien ik daar dit jaar best intensief mee bezig ben geweest zal dat nog wel even duren.

 

 

Thomas en Mary – Tim Parks

Vroeger verslond ik de boeken van Parks en daarom wilde ik graag weer eens iets van hem lezen. Ik koos Thomas en Mary toen ik deze in de boekhandel zag liggen, maar thuis ontdekte ik al snel dat dit boek echt niet mijn ding is. Ik vond het zelfs saai. Ik heb de roman aan de kant gelegd en niet terug in de boekenkast gezet, omdat ik wist dat ik dit boek toch niet meer zou gaan lezen. Deze auteur wil ik toch nog een kans geven en daarom begin ik volgend jaar in een ander boek van zijn hand, maar ik ga er wel eerst heel goed over nadenken welke dat gaat worden.

 

 

DJ – Kluun

Komt een vrouw bij de dokter is in mijn ogen geen supergoed boek, maar ik vond het toentertijd wel vermakelijk. Reden genoeg om zijn nieuwste boek mee te nemen uit de bibliotheek. Het las best fijn, maar dit verhaal is niet helemaal mijn smaak. Ik vond het meer een soort van chicklit, maar dan de mannenvariant. Dat schijnt overigens ‘ladlit’ te heten. Ik heb DJ teruggebracht naar de bieb en ik hoop dat de mannen ervan genieten, maar ik heb mij les geleerd en ga me niet nog eens wagen een Kluun.

 

 

Welk boek las jij dit jaar niet uit en waarom?

7 comments / Add your comment below

  1. Drie valt nog mee, bij mij waren het er elf *oeps* Daaronder een paar dikke pillen die ik op de eerste bladzijden al veel te langdradig vond, poëzie waar ik geen touw aan vast kon knopen, saaie verhalenbundels en ‘Vader’ van Knausgard. Alleen over die laatste heb ik wel een blogartikel geschreven, waarin ik uitleg waarom ik het half gelezen heb en het toen aan de kant heb gelegd. Gelukkig kwamen er ook een heleboel goede, mooie, fijne boeken voorbij. Dus voer genoeg voor een jaaroverzicht en dat geldt voor jou vast ook :)

    1. Dat zijn er inderdaad best veel! Ik forceer mezelf best vaak om toch iets uit te lezen in de hoop dat het uiteindelijk beter wordt. En er waren inderdaad genoeg mooie boeken! Ik heb voor dit jaar een top vijf gemaakt :-)

  2. Ik heb De generaal in zijn labyrint van Gabriel Garcia Marquez niet uitgelezen. Honderd jaar eenzaamheid schijnt heel mooi te zijn, dus ik dacht een andere te proberen van hem. Het was op vakantie, ik kwam er gewoonweg niet doorheen en er gebeurde te weinig in het verhaal. Ik heb meerdere reacties op Goodreads gelezen dat het ook aan de vertaling zou liggen. Tja…

  3. Haha, een ‘ladlit’. Weer wat geleerd! Thomas en Mary leek me ook mooi, jammer dat het tegenviel.

    De boeken die ik niet uitlas zijn Phobos en Norwegian Wood. Die laatste ga ik de komende dagen nog proberen uit te lezen, want ik legde het voornamelijk aan de kant omdat ik even wat anders wilde lezen/geen tijd had. Phobos vond ik enorm moeilijk inkomen. De schrijfstijl was niet zo mijn ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.