Soms begin ik aan een boek en dan lees ik het niet uit. Dat kan honderd redenen hebben, maar ieder jaar heb ik zo’n stapeltje met boeken dat ik na een paar pagina’s aan de kant heb gelegd. Ook in 2017 waren er een aantal romans waarvan ik de laatste pagina niet haalde.

Verstrengeling – Simona Sparaco

Ik keek écht uit naar deze roman. Het zou namelijk een aanrader zijn voor de liefhebbers van De eenzaamheid van de priemgetallen. Laat ik nu net zo’n liefhebber zijn. Zodoende begon ik vol enthousiasme aan dit boek, maar ik vond het teveel op een poging tot een andere versie van de eerder genoemde bestseller lijken. Vooral de schrijfstijl voelde af en toe geforceerd. Hierdoor las Verstrengeling al snel niet meer zo lekker en heb ik het aan de kant gelegd. Ik ga me zeker nog eens wagen aan deze roman, maar dan moet ik mijn kennis over De eenzaamheid van de priemgetallen los kunnen laten. En aangezien ik daar dit jaar best intensief mee bezig ben geweest zal dat nog wel even duren.

 

 

Thomas en Mary – Tim Parks

Vroeger verslond ik de boeken van Parks en daarom wilde ik graag weer eens iets van hem lezen. Ik koos Thomas en Mary toen ik deze in de boekhandel zag liggen, maar thuis ontdekte ik al snel dat dit boek echt niet mijn ding is. Ik vond het zelfs saai. Ik heb de roman aan de kant gelegd en niet terug in de boekenkast gezet, omdat ik wist dat ik dit boek toch niet meer zou gaan lezen. Deze auteur wil ik toch nog een kans geven en daarom begin ik volgend jaar in een ander boek van zijn hand, maar ik ga er wel eerst heel goed over nadenken welke dat gaat worden.

 

 

DJ – Kluun

Komt een vrouw bij de dokter is in mijn ogen geen supergoed boek, maar ik vond het toentertijd wel vermakelijk. Reden genoeg om zijn nieuwste boek mee te nemen uit de bibliotheek. Het las best fijn, maar dit verhaal is niet helemaal mijn smaak. Ik vond het meer een soort van chicklit, maar dan de mannenvariant. Dat schijnt overigens ‘ladlit’ te heten. Ik heb DJ teruggebracht naar de bieb en ik hoop dat de mannen ervan genieten, maar ik heb mij les geleerd en ga me niet nog eens wagen een Kluun.

 

 

Welk boek las jij dit jaar niet uit en waarom?