Poezie is leuk! Die mening deel ik met velen waaronder met mijn voormalige poëzieanalyse docent Kila van der Starre. Samen met Babette Zijlstra vormt ze het dichtersduo Kila&Babsie. Ze dichten niet alleen samen, maar schreven ook een poëzie-doe-boek waarin je kennis maakt met 24 van hun lievelingsgedichten.

Je kunt meer met gedichten dan je denkt

In dit boek van Kila&Babsie maak je niet alleen kennis met hun favoriete gedichten, maar ook met hoe je gedichten kunt lezen, hoe je over poëzie kunt denken, wat je met gedichten kunt doen en hoe poëzie inspireert om zelf gedichten te schrijven. Genoeg informatie om te ontdekken hoe leuk poëzie kan zijn.

Bijzonder boek

Het boekje is al een heus kunstwerk op zichzelf. Het heeft de vorm van een ruit en binnenin is alles bijzonder opgedeeld. Zo is er een gedicht voor ieder uur van de dag en vind je na ieder gedicht informatie over wat je met het gedicht kunt doen. Daarnaast is er ruimte om aantekeningen te maken en zelf gedichten te schrijven.

Lekker veel afwisseling

Na het lezen van 24 uur in het licht van Kila&Babsie heb je kennis gemaakt met verschillende soorten gedichten, termen uit de poëzie en de dichter in jezelf. Niet alleen door het lezen, maar ook door te doen. En deze afwisseling is wat dit poëzie-doe-boek leuk maakt!

Maak (beter) kennis met poëzie

Woorden temmen is leuk voor iedereen die kennis wil maken met gedichten of meer met poëzie bezig wil zijn. Door de afwisseling van lezen en schrijven is het een dun boekje, waar je jezelf langere tijd mee kunt vermaken. Een aanrader voor iedereen die zich wil laten onderdompelen in de wereld van poëzie.

Ik temde woorden

En oké dan, als afsluiting een gedicht dat ik schreef naar aanleiding van een opdracht uit dit boek:

Ik zag de rust
van wachtenden

staan in de rij
beneden me.

Ik gleed met snelheid
van een panisch hart

van de skipiste.
Ik zag dat hij me zag.

Hij spreidde zijn armen,
ving me

met de rest van de rij op.
Er was een wachtrij

die op de grond lag.
Ik zag alleen maar ski’s.

In gaan ben ik goed,
in stoppen niet.

Ik vroeg
aan mijn toekomstige:

‘Waar is de après-ski?

4/5

144 pagina’s – uitgever: Grange Fontaine – januari 2018 – 9789082139525 -€20,55