Ik werd een tijdje geleden door uitgeverij De Bezige Bij uitgenodigd voor een bloggersevent rondom de nieuwe roman van Daan Heerma van Voss. Het is altijd leuk om onder gelijkgestemden te zijn en bezig te zijn met een goed boek, dus zodoende maakte ik de wereldreis naar Amsterdam. Ik haalde overigens nog een aansluiting die ik eigenlijk niet zou halen en was te vroeg in Amsterdam, waardoor ik de tijd had om door onze mooie hoofdstad te wandelen.

 

Muziek en gesprekken over de liefde

Als er iets bijdraagt aan sfeer, dan is het wel muziek. Dat moeten ze bij De Bezige Bij ook hebben gedacht, want Bent van Looy kwam langs met zijn ukelele om liefdesliedjes te spelen. Na twee nummers zat de sfeer er goed in en arriveerden Daan Boom en Stijn van Vliet van het televisieprogramma StreetLab. Ik kijk geen tv en had dus ook geen idee wie ze waren, maar ze schreven met behulp van Daan Heerma van Voss een roman in 48 uur. Nu draaide het even niet zozeer om schrijven, maar om de liefde. De onderwerpen varieerden van verliefdheid tot aan daten anno nu met Tinder. Dat het vermakelijke gesprekken waren bleek uit het feit dat er regelmatig werd gelachen en Bent vulde de gesprekken aan met nog een aantal fijne liedjes.

 

 

Speeddaten en borrelen

Daarna verbouwden we snel de zaal zodat er kon worden gespeeddatet. De bloggers, Daan en Stijn, de schrijver en alle overige gasten deden mee. Je zou verwachten dat het ongemakkelijk zou worden, maar al snel vroeg iedereen elkaar de hemd van het lijf door de vragenlijst die we hadden gekregen. Na zo’n zes dates was het tijd voor de borrel en sprak ik verschillende bloggers. Ik praatte onder andere met bloggers van Readalicious en met Jurgen die Noem het liefde voor Bol.com mocht lezen. Uiteraard liet ik mijn boek ook nog door Daan Heerma van Voss signeren en toen was het alweer tijd om voldaan richting huis te gaan.

Bedankt voor het fijne evenement, De Bezige Bij en Daan Heerma van Voss!

Komende vrijdag verschijnt mijn recensie van Noem het liefde.