Deze maand zet ik boekenliefhebbers in het zonnetje! Dat lezen en/of schrijven leuk is, wisten we al, maar waarom doen we het? En hoe is de passie bij verschillende boekenwurmen begonnen? We komen er deze maand achter! Vandaag lezen we over de passie van boekenblogger Marieke.

Je bent een boekenliefhebber, maar zou je jezelf kort voor willen stellen aan iedereen die jou nog niet kent?
Hoi! Ik ben Marieke, lees veel en ben blogger op Marieke’s Books. Sinds een jaar of drie lees ik weer echt veel en ik geniet er volop van. Ik vind het heerlijk om in een boek te duiken.

www.mariekesbooks.wordpress.com

Hoe is je passie voor boeken ooit begonnen?
Als klein kind las ik al veel boeken. Elke week maakte ik een trip naar de bibliotheek. Toen ik op de middelbare school zat, is dat helaas erg afgenomen. Gelukkig kwam mijn liefde voor lezen 3 jaar geleden weer terug en sindsdien ben ik niet meer gestopt met lezen.

Wanneer en waarom ben je meer met boeken gaan doen dan lezen?
Op 6 februari van dit jaar ben ik begonnen met mijn blog Marieke’s Books. Ik schreef al een poosje recensies op Goodreads en was ook actief op bookstagram (Instagram over boeken). Ik wilde dat graag samen combineren en besloot een blog te starten.

Hoeveel boeken lees je per jaar?
De afgelopen jaren lees ik steeds een beetje meer. Voor dit jaar staat mijn doel op 100 boeken. Ambitieus, maar hopelijk gaat het lukken.

Wat is je favoriete genre en waarom?
Feelgood en New Adult. Ik vind beide genres heerlijk en met die boeken kan ik me echt helemaal ontspannen. Een avondje op de bank met een van deze genres en ik vermaak me wel.

Wat zijn jouw drie favoriete boeken en waarom?
Mijn 3 favoriete boeken zijn: Hof van mist en woede van Sarah J. Maas, Een van Sarah Crossan en De deal van Elle Kennedy.

Heb je een favoriete schrijver?
Elle Kennedy, Sarah J. Maas en Colleen Hoover. Van deze schrijfster lees ik alles.

Wanneer is een boek in jouw ogen een goed boek?
Als ik echt middenin het verhaal zit en het eigenlijk niet meer weg wil leggen. Dan is een boek echt goed! Hoofdpersonen waar ik me mee kan identificeren vind ik ook een pluspunt.

Wat is jouw favoriete leesplek?
Mijn bed! Heerlijk om daar te zitten en me helemaal te verdiepen in een boek.

Hoe lees je boeken? Fysiek, digitaal of als luisterboek?
Alle drie. De meeste boeken lees ik fysiek, maar ik heb ook altijd een ebook op mijn telefoon staan. Daarnaast vind ik het heerlijk om af en toe een luisterboek te luisteren via de bibliotheek.

Hoe deel je je boekenkast in?
Regenboog, want dat vind ik zo ontzettend mooi!

Instagram: @mariekee_books

Wat zijn je plannen op boekengebied in 2019?
Weer 100 boeken lezen en daarnaast mezelf geen druk opleggen qua doelen. Lekker lezen waar ik zin in heb en dan zien we het vanzelf wel.

Bedankt voor het delen van je passie, Marieke!

Meer weten over Marieke? Bezoek dan haar blog of social media.

Blog
Twitter
Instagram