Deze maand zet ik boekenliefhebbers in het zonnetje! Dat lezen en/of schrijven leuk is, wisten we al, maar waarom doen we het? En hoe is de passie bij verschillende boekenwurmen begonnen? We komen er deze maand achter! Vandaag vertelt boekenblogger Annemieke over haar passie.

Je bent een boekenliefhebber, maar zou je jezelf kort voor willen stellen aan iedereen die jou nog niet kent?
Hallo iedereen. Ik ben Annemieke en ik ben 31 jaar oud. Samen met mijn man en zoontje woon ik in Kampen, al kom ik oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen. Ondertussen blog ik alweer 3,5 jaar op mijn boekenblog A Dance with Books.

Hoe is je passie voor boeken ooit begonnen?
Mijn moeder las altijd graag en nam mij mee naar de bibliotheek. Toen ik ouder werd vond ik het moeilijk om te blijven lezen op school voor mijn plezier. Maar nadat ik ben gaan samenwonen met mijn man (toen nog mijn vriend) heb ik de liefde voor boeken weer gevonden. Dit was mede dankzij The Lunar Chronicles die toen nog uitkwamen.

Wanneer en waarom ben je meer met boeken gaan doen dan lezen?
Dit was denk ik helemaal in 2014 toen ik opzoek was naar wat om mijn dagen meer te vullen. Door omstandigheden zat ik in de ziektewet. Hierdoor vond ik Book Tumblr. Dat heb ik een jaar gedaan voordat ik mijn blog op WordPress ben gestart. Ik wilde toen ik jonger was altijd al een blog starten maar ik vond het moeilijk om te bepalen waarover en hoe dat allemaal werkte. Dat ik het heb gedaan toen ik ouder was is denk ik wel een goed idee geweest. Ondertussen blog ik alweer 3,5 jaar.

Hoeveel boeken lees je per jaar?
Oh, dit verschilt. Toen ik weer begon met lezen haalde ik de 30 nog niet. Ondertussen hoop ik dit jaar de 200 te kunnen bereiken. Maar ik verwacht niet ooit meer dan dat te kunnen lezen hoor, haha. En misschien dat het volgend jaar weer veel minder is.

Wat is je favoriete genre en waarom?
Fantasie. De creativiteit, de werelden, de andere soorten mensen en dieren. Draken! Ik vind het heerlijk om hierin te zakken en de realiteit uit te kunnen blokken.

Wat zijn jouw drie favoriete boeken en waarom?
Drie, waarom maar drie? Haha. Maar The Golem’s Eye van Jonathan Stroud is altijd super favoriet. Verder verandert het wel regelmatig. Momenteel is het The Long Way to a Small, Angry Planet van Becky Chambers. Waarom? Vanwege de personages. Ik vind personages een van de belangrijkste dingen in een verhaal en daarna worldbuilding. Bij deze beide boeken was ik direct verkocht.

Heb je een favoriete schrijver?
Jonathan Stroud en Terry Pratchett.

Hoe lees je boeken? Fysiek, digitaal of als luisterboek?
Ik lees voornamelijk fysiek maar af en toen ook een ebook. Luisterboeken vind ik zelf moeilijk maar ik vind het wel super dat ze er zijn.

Hoe deel je je boekenkast in?
Ik heb beneden vier boekenkasten. Een daarvan is compleet TBR. Verder zijn de andere boekenkasten onderverdeeld in hardcovers, paperbacks en contemporary. Mijn collectie bestaat voornamelijk uit fantasie en sci-fi dus daar hoeft geen verdeling in te komen. Ook op hoogte verdeel ik ze verder.

Waarom zou iedereen moeten lezen?
Ik denk dat er zoveel te vinden is in boeken. Voor iedereen wel wat. Graphic novels, non-fictie, manieren om je even te kunnen verstoppen, jezelf kunnen vinden in een verhaal, plezier, humor etc. Het is een mooie ontspanningsvorm. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor je inlevingsvermogen en je taal.

Bedankt voor de leuke vragen Annemieke!

Meer weten over deze boekenblogger? Bezoek dan haar social media of blog!

Blog A Dance with Books
Twitter
Instagram
GoodReads (Iedereen mag haar een friend request sturen)