Deze maand zet ik boekenliefhebbers in het zonnetje! Dat lezen en/of schrijven leuk is, wisten we al, maar waarom doen we het? En hoe is de passie bij verschillende boekenwurmen begonnen? We komen er deze maand achter! Vandaag vertelt boekenblogger Annelies over haar passie.

Je bent een boekenliefhebber, maar zou je jezelf kort voor willen stellen aan iedereen die jou nog niet kent?
Hoi! Ik ben Annelies, je kent me misschien van mijn blog Boekboetiek.be. Ik ben ondertussen 30 jaar en al bijna even lang een boekenwurm.

Hoe is je passie voor boeken ooit begonnen?
De liefde voor lezen is me met de paplepel ingegoten. Mijn papa is ook een boekenwurm in hart en nieren en hij las me altijd voor toen ik klein was.

Wanneer en waarom ben je meer met boeken gaan doen dan lezen?
Het leek me leuk om een eigen plekje te hebben op het web waar ik ongestoord over boeken kon kletsen zonder mensen te vervelen. Dat ik zes jaar later nog steeds blog en dat het me zoveel leuke dingen zou opleveren, had ik toen nooit kunnen dromen.

Hoeveel boeken lees je per jaar?
Mijn Goodreads Challenge staat al enkele jaren op 75 boeken en dat lukt me meestal wel. Vooral tijdens vakanties maak ik een inhaalslag. Ik lees ook best veel dunne boeken en hou ook van mooie kinderboeken, dus dan tikt het wel aan.

Wat is je favoriete genre en waarom?
Mijn favoriete genre is afhankelijk van mijn humeur. Soms heb ik zin in een super romantisch verhaal, een paar dagen later kan ik snakken naar een spannende thriller. Er is niet echt een lijn in te trekken.

Wat zijn jouw drie favoriete boeken en waarom?
In mijn top drie staan altijd Voor jou van Jojo Moyes en Stuk van jou van Sophie Jackson. Het derde boek durft nog al eens te veranderen. Op dit moment kies ik voor Planeet Paranoia van Matt Haig.

Foto: Annelies.

Wanneer is een boek in jouw ogen een goed boek?
Een goed boek is een boek dat me bij de keel grijpt en blijft hangen, ook als ik niet aan het lezen ben, een boek waarvan ik de personages als vrienden ga beschouwen.

Hoe lees je boeken? Fysiek, digitaal of als luisterboek?
Ik combineer de drie. Luisterboeken zijn perfect voor in de auto, thuis ligt er altijd een fysiek boek en mijn e-reader op het salontafeltje.

Hoe deel je je boekenkast in?
De fictieboeken zijn alfabetisch geordend, de non-fictie staat per onderwerp gerangschikt. Een beetje zoals in de bibliotheek dus.

Waarom zou iedereen moeten lezen?
Een boek is een tijdmachine, een uitlaatklep, een ontsnappingsroute. Lezen geeft je de kans om op eender welk tijdstip naar eender welke plek af te reizen en het verbreedt je horizon. Wat wil je nog meer?

Wat zijn je plannen op boekengebied in 2019?
Ik hoop dat ik in 2019 weer prachtige boeken mag ontdekken, nieuwe en oudere. Verder laat ik me graag verrassen!

Bedankt Annelies voor de antwoorden!

Meer weten over Annelies? Bezoek dan haar blog!